2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

Akvamarinas

http://turkis.lt/akvamarinas
http://www.zimbio.com/Jewelry+And+Accessories/articles/737/color+sea+Aquamarine
http://jolitoskaroliukai.wordpress.com/2009/10/20/naturalus-akmenys-ir-ju-savybes/
http://www.silvercity.lt/lt/verimo-salonai/verimo-medziagos/pusbrangiai-akmenys/akvamarinas.htm
http://www.jewelrybloguncovered.com/birthstones_gemstones/march-birthstone-aquamarine/
http://www-magneticbracelet.com/search/promise+ring+meaning





 AKVAMARINAS.
Tai spindinti, skaidri žalios, melsvai žalios ir mėlynos spalvos berilo atmaina. Aqua marina lotyniškai reiškia jūros vandenį. Mėlyna akvamarino spalva iš tiesų primena jūrą, ir kuo spalva tamsesnė, tuo akmuo brangesnis. Senovėje medituodami žyniai akvamarino briaunose galėjo išvysti gyvybės gimimą Žemėje. Indijoje šis kristalas simbolizavo išmintį ir buvo vertinamas kaip drąsos ir apsaugos talismanas, ypač žmonėms, gyvenimą susiejusiems su jūra.
Šviesios ir tyros energetikos akmuo, suteikiantis dvasingumo ir sielos praskaidrėjimo. Jo spalva gali kisti, nelygu savininko nuotaika ir emocinė būsena, kaip, beje, ir oro permainos. Jei žmogaus širdyje ramu, be to, šviečia saulė – jis spindi skaidria žydra spalva, ir atvirkščiai – apniukusiu oru, jei savininką graužia liūdesys ar jaučiama vidinė disharmonija – jis pasidaro žalsvai melsvos spalvos. Sielvarto, kančios ir ilgesio akimirkomis akmuo „susidrumsčia”. Taip akmens energetika kontaktuoja su žmogaus biolauku.

Akvamarinas – puikus pakrikusios ir sudirgusios nervų sistemos gydytojas, taip pat padeda nuo regos sutrikimų (jaučiant spaudimą akyse, ypač ištikus stresui), šlapimo susilaikymo, kepenų disfunkcijos, kamuojant dantų skausmui ir tonzilių uždegimui. Šis akmuo aktyvina ir valo gerklės čakrą, gydo anginą.

Jis suteikia pasitikėjimo savimi, padeda atrasti savo gyvenimo kelią. Tai saviraiškos akmuo, suteikiantis minčių aiškumo, o kategoriškiems, linkusiems teisti žmonėms skatina tolerantiškumą. Kaip vilkė moko savo jauniklius medžioti, taip ir akvamarinas moko mus dvasiškai tobulėti.
Akvamarinas padės išlaikyti emocinę pusiausvyrą, atsikratyti baimės ir kaltės komplekso, sušvelnins pyktį, suteiks ramybę ir sumažins psichikos įtampą. Žmonės intuityviai renkasi akvamariną kritiniais gyvenimo tarpsniais.

Mėlyna spalva gali būti išgauta šviesiai žalią berilą pakaitinus iki 400 C. Akvamarinas naudojamas kaip brangakmenis, dažnai painiojamas su žydru topazu. Priešingai nuo smaragdo, akvamarinas dažniausiai būna be defektų.
Radimvietės
Vokietija, Austrija, Italija, Norvegija, Nigerija, Namibija, Madagaskaras, Pakistanas, Lietuva, Brazilija.
1910 metais Brazilijoje rastas 110 kg mineralas.
Tyriausio vandens žydrumo jo spalva ramina akis ir tarsi atveria jas, tad galima pažvelgti į pasaulį skaidriai ir darniai, pamatyti tikrąsias visa ko priežastis ir giluminius sąryšius. Tai padeda suvokti esmę ir tiesą, netgi geriau suprasti save, galiausiai netgi pamatyti ir pašalinti savo trūkumus. Padeda išlaikyti emocinę pusiausvyrą, tinka kritiniais gyvenimo tarpsniais.
   Vienas mėgstamiausių akmenų, nuo senų laikų buvo šlifuojamas ir įtaisomas į karūnas. Labai vertintas viduramžiais. Laikomas draugystės, teisingumo,  amžinos jaunystės akmeniu.
Spalva: gali būti beveik bespalvis arba įvairių mėlynų atspalvių iki tamsiai mėlynos arba mėlynai žalios spalvos. Permatomas, peršviečiamas akmuo.
Kietumas: 7,5-8 pagal Moso skalę.
Radimvietės: Brazilijoje, Kenijoje, Nigerijoje, Madagaskare, Zambijoje, Tanzanijoje, Šri Lankoje, Pakistane, Afganistane, Rusijoje.
Metafizinės savybės: tikima, kad tai tinkamas akmuo žmonėms, gimusiems po Vandenio, Dvynių, Žuvų, Avino  ženklais. Tradiciškai laikomas jūreivių talismanu. Žalsvas akvamarino komponentas veikia kūną, melsvas - protą ir sielą. Šviesiai mėlyna akvamarino spalva stiprina simpatiją, palankumą ir draugiškumą - jausmus, kurie reikalingi ilgalaikiams santykiams. Poveikis kūnui: padeda nugalėti nerimą. Nuostabus akmuo meditacijoms. Padeda kovojant su nerviniu skausmu, gerklės ligomis, dantų skausmais, malšina alergines reakcijas. Tibeto medicinoje laikomas biostimuliatoriumi ir padedančiu atgauti dvasinę pusiausvyrą akmeniu.
Priežiūra: plauti po tekančiu vandeniu.

1 komentaras: