2011 m. liepos 13 d., trečiadienis

Gausus prakaitavimas

Gausus prakaitavimas, kartu su nemiga, nuotaikos pablogėjimu ir staigiu svorio sumažėjimu gali reikšti skydliaukės veiklos sutrikimą. Jeigu prakaitavimas pagausėjo kartu su stipraus troškulio padidėjimu ir naktinio alkio priepoliais naktimis, tai gali būti cukrinio diabeto požymiai.
Jeigu jums 45 – 50 metų ir prasidėjo gausus prakaitavimas, tai reiškia, jog jums prasideda menopauzė. Kiti jai būdingi simptomai: šaltkrėtis, padidėjęs širdies plakimas ir kiti nemalonūs simptomai.
Gausiam prakaitavimui gydyti siūlome išbandyti geriamą šalavijų antpilą arba vonios procedūras:
  • 1 valgomąjį šaukštą šalavijo lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, 30 minučių pakaitinkite vandens vonelėje, atvėsinkite ir perkošus išgerkite po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną 1 valandą po valgio.
Jei gausiai prakaituojate, rekomenduojama kas antrą dieną pagulėti 37 laipsnių temeperatūros vonioje su augalų antpilais. Siūlome išmėginti šiuos antpilus:
  • 200 gramų šalavijo lapų užpilkite 2 litrais vandens ir 20 minučių pavirinkite ant silpnos ugnies. Po to palaukite 30 minučių kol atvės, perkoškite ir supilkite į vonią.
  • 100 gramų ąžuolo žievės užpilkite 1 litru vandens ir 30 minučių pavirinkite ant silpnos ugnies. Po to 30 minučių palaukite kol atvės ir perkošus supilkite į vonią.
Gydymo kursas: 12 – 15 procedūrų. Be to, procedūrų metu geriau nenaudokite nei muilo, nei dušo žėlė.

4 komentarai:

  1. Puikūs patarimai. Reikės išbandyti. Manau, kad  prakaitavimo gydymas natūraliais būdais taip pat labai veiksmingas. 

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esu dar gana jauna, bet mane kamuoja stiprus prakaitavimas miego metu. Ryte visa patalynė būna drėgna. Taip nemalonu! Greičiausiai čia liaudiški patarimai nebepadės. Keliausiu pas gydytoją.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu dar gana jauna, bet mane kamuoja stiprus prakaitavimas miego metu. Ryte visa patalynė būna drėgna. Taip nemalonu! Greičiausiai čia liaudiški patarimai nebepadės. Keliausiu pas gydytoją.

    AtsakytiPanaikinti